Canvas Gidsen (nl)Canvas GidsenCanvas Beheerders Gids Cursussen en sectiesHoe kan ik als beheerder de synchronisatiegeschiedenis van een blauwdrukcursus bekijken?

Hoe kan ik als beheerder de synchronisatiegeschiedenis van een blauwdrukcursus bekijken?

Nadat er een synchronisatie van een blauwdrukcursus naar gekoppelde cursussen is uitgevoerd, wordt de synchronisatie weergegeven op de pagina Synchronisatiegeschiedenis. In de Synchronisatiegeschiedenis zie je eerdere synchronisaties en details over elk daarvan.

Een cursusleider die is ingeschreven voor de blauwdrukcursus, kan ook wijzigingen aanbrengen en inhoud synchroniseren met gekoppelde cursussen. Ook alle gesynchroniseerde wijzigingen van de cursusleider worden op de pagina Synchronisatiegeschiedenis weergegeven. Houd er rekening mee dat als meerdere gebruikers een blauwdrukcursus synchroniseren, de pagina Synchronisatiegeschiedenis niet de gebruiker weergeeft die de blauwdruksynchronisatie geïnitieerd heeft.

De pagina Synchronisatiegeschiedenis bevat de laatste vijf synchronisaties van de blauwdrukcursus.

Opmerkingen:

  • Als de Synchronisatiegeschiedenis geen synchronisatiedetails laat zien, is de blauwdrukcursus gesynchroniseerd met een andere gekoppelde cursus. De Synchronisatiegeschiedenis voor gekoppelde cursussen laat de datum en tijd zien waarop de synchronisatie werd uitgevoerd, zonder enige verdere details.
  • Cursusleiders van gekoppelde cursussen kunnen de laatste informatie over blauwdruksynchronisatie bekijken in de Cursusinstellingen.

Account openen

Account openen

Klik in Globale navigatie op de link Beheerder (Admin) [1] en klik vervolgens op de naam van het account [2].

Cursussen openen

Cursussen openen

Klik in Cursusnavigatie op de link Cursussen (Courses).

Opmerking: Wanneer je een account opent, wordt standaard de pagina Cursussen geopend.

Cursus zoeken

Cursus zoeken

Gebruik de filter- en zoekopties om te zoeken naar de cursus in het account.

Blauwdrukcursussen kun je filteren door het selectievakje Alleen blauwdrukcursussen weergeven (Show only blueprint courses) in te schakelen.

Cursus openen

Klik in de zoekresultaten op de naam van de cursus.

Synchronisatiegeschiedenis openen

Klik vanaf de startpagina van de cursus op het tabblad Blauwdruk-zijbalk [1] en klik op de link Synchronisatiegeschiedenis (Sync History) [2].

Opmerking: Je kunt de Blauwdruk-zijbalk vanaf elke pagina in Cursusnavigatie openen.

Synchronisatiegeschiedenis bekijken

De pagina Synchronisatiegeschiedenis bevat informatie over de laatste vijf synchronisaties van de blauwdrukcursus. De datum en tijd van de synchronisatie [1] en het aantal wijzigingen [2] worden weergegeven.

Als er in de melding een bericht is opgenomen, wordt dat bericht boven de lijst met gesynchroniseerde wijzigingen weergegeven [3].

Voor de eerste cursuskoppeling laat de synchronisatiegeschiedenis de datum en tijd zien waarop de synchronisatie werd uitgevoerd, maar worden er geen details over de synchronisatie zelf weergegeven.

Synchronisatiedetails bekijken

De pagina Synchronisatiegeschiedenis bevat de specifieke inhoud die is gesynchroniseerd. Elk inhoudsitem laat de gesynchroniseerde status van het item zien (vergrendeld of niet-vergrendeld) [1], de naam van het item [2], de inhoudswijziging [3], het type inhoudsitem [4] en of de synchronisatie al dan niet is toegepast [5].

Inhoudswijzigingen kunnen worden gemaakt, bijgewerkt of verwijderd. Bijgewerkte wijzigingen geven een wijziging aan bestaande inhoud aan.

Synchronisatie-uitzonderingen bekijken

De pagina Synchronisatiegeschiedenis kan items met een synchronisatiegeschiedenis-uitzondering weergeven. Uitzonderingen vinden plaats wanneer inhoud niet wordt gesynchroniseerd omdat deze in een gekoppelde cursus werd gewijzigd voordat de blauwdrukcursus werd gesynchroniseerd.

Er wordt een uitzondering aangegeven door de indicator Uitzonderingen [1], waarbij het aantal uitzonderingen wordt gemeld.

Om te zien welke cursussen een uitzondering vertoonden, klik je op het pijlpictogram naast de naam van het inhoudsitem [2]. De periode en naam van de cursus worden weergegeven in de uitgevouwen details.

Synchronisatiegeschiedenis sluiten

Synchronisatiegeschiedenis sluiten

Wanneer je klaar bent op de pagina Synchronisatiegeschiedenis, klik je op Gereed (Done).