Canvas Gidsen (nl)Canvas GidsenCanvas Instructeur Gids Cursussen en sectiesHoe kan ik als cursusleider de synchronisatiegeschiedenis van een blauwdrukcursus bekijken?

Hoe kan ik als cursusleider de synchronisatiegeschiedenis van een blauwdrukcursus bekijken?

Als je bij een blauwdrukcursus bent ingeschreven als cursusleider, kun je blauwdrukinhoud synchroniseren met gekoppelde cursussen. Nadat er een synchronisatie van een blauwdrukcursus naar gekoppelde cursussen is uitgevoerd, wordt de synchronisatie weergegeven op de pagina Synchronisatiegeschiedenis. In de Synchronisatiegeschiedenis zie je eerdere synchronisaties en details over elk daarvan.

De pagina Synchronisatiegeschiedenis bevat de laatste vijf synchronisaties van de blauwdrukcursus.

Opmerkingen:

  • Gekoppelde cursussen geven de laatste informatie over blauwdruksynchronisatie weer in de Cursusinstellingen.
  • Als de Synchronisatiegeschiedenis geen synchronisatiedetails laat zien, is de blauwdrukcursus door een beheerder gesynchroniseerd met een gekoppelde cursus. De Synchronisatiegeschiedenis voor gekoppelde cursussen laat de datum en tijd zien waarop de synchronisatie werd uitgevoerd, zonder enige verdere details.

Cursus openen

Cursus openen

In Globale Navigatie klik je op de link Cursussen (Courses) [1] en vervolgens op de naam van de cursus [2].

Synchronisatiegeschiedenis openen

Klik vanaf de startpagina van de cursus op het tabblad Blauwdruk-zijbalk [1] en klik op de link Synchronisatiegeschiedenis (Sync History) [2].

Opmerking: Je kunt de Blauwdruk-zijbalk vanaf elke pagina in Cursusnavigatie openen.

Synchronisatiegeschiedenis bekijken

De pagina Synchronisatiegeschiedenis bevat informatie over de laatste vijf synchronisaties van de blauwdrukcursus. De datum en tijd van de synchronisatie [1] en het aantal wijzigingen [2] worden weergegeven.

Als er in de melding een bericht is opgenomen, wordt dat bericht boven de lijst met gesynchroniseerde wijzigingen weergegeven [3].

Voor een cursuskoppeling door een beheerder laat de synchronisatiegeschiedenis de datum en tijd zien waarop de synchronisatie werd uitgevoerd, maar worden er geen details over de synchronisatie zelf weergegeven [4].

Synchronisatiedetails bekijken

De pagina Synchronisatiegeschiedenis bevat de specifieke inhoud die is gesynchroniseerd. Elk inhoudsitem laat de gesynchroniseerde status van het item zien (vergrendeld of niet-vergrendeld) [1], de naam van het item [2], de inhoudswijziging [3], het type inhoudsitem [4] en of de synchronisatie al dan niet is toegepast [5].

Inhoudswijzigingen kunnen worden gemaakt, bijgewerkt of verwijderd. Bijgewerkte wijzigingen geven een wijziging aan bestaande inhoud aan.

Synchronisatie-uitzonderingen bekijken

De pagina Synchronisatiegeschiedenis kan items met een synchronisatiegeschiedenis-uitzondering weergeven. Uitzonderingen vinden plaats wanneer inhoud niet wordt gesynchroniseerd omdat deze in een gekoppelde cursus werd gewijzigd voordat de blauwdrukcursus werd gesynchroniseerd.

Er wordt een uitzondering aangegeven door de indicator Uitzonderingen [1], waarbij het aantal uitzonderingen wordt gemeld.

Om te zien welke cursussen een uitzondering vertoonden, klik je op het pijlpictogram naast de naam van het inhoudsitem [2]. De uitgevouwen details laten de periode en de naam van de cursus zien.

Synchronisatiegeschiedenis sluiten

Synchronisatiegeschiedenis sluiten

Wanneer je de pagina Synchronisatiegeschiedenis hebt bekeken, klik je op Gereed (Done).