Canvas Gidsen (nl)Canvas GidsenCanvas Instructeur Gids Status van de cursusWat is het verschil tussen het afronden en het verwijderen van een cursus?

Wat is het verschil tussen het afronden en het verwijderen van een cursus?

Een afgesloten cursus is een cursus die eindigt door of de SIS-informatie of door de aangewezen termijndata en wordt een alleen-lezen archief van de cursus voor zowel studenten als instructeurs.

Een verwijderde cursus is een cursus die handmatig verwijderd is, normaal gesproken door een instructeur. Deze cursus verschijnt niet meer in de inschrijvingen of cursussen uit het verleden en is door niemand van je instelling meer toegankelijk.

Let op: als de knop Sluit deze cursus af (Conclude this Course) niet in je cursusinstellingen verschijnt, heeft je beheerder deze instelling beperkt.

Een cursus afsluiten

Een cursus afsluiten

Bij het afsluiten van een cursus kunnen jij en je studenten niet langer meer deelnemen aan de cursus, en verschijnt hij in je lijst met voorgaande cursussen.

Normaal gesproken hoef je je niet bezig te houden met het afsluiten van een cursus, aangezien de einddatum van de cursus de cursus automatisch voor je afsluit. Ook een specifieke termijn zoals een trimester heeft een specifieke einddatum wat de daarmee verbonden cursussen afsluit.

Kom meer te weten over het afsluiten van cursussen.

Een cursus verwijderen

Een cursus verwijderen

Het verwijderen van een cursus betekent dat de cursus niet meer in het cursusmenu verschijnt, noch op de inschrijvingenpagina of voorgaande inschrijvingen. Wij adviseren een cursus niet te verwijderen, vooral niet als de cursus studenten en inhoud heeft. Als je de cursus eenmaal verwijdert heeft niemand van je instelling meer toegang tot de cursus. Als je de cursus alleen maar uit het dropdown-menu wilt verwijderen, kun je de cursus afsluiten of de einddatum van de cursus veranderen.

Kom meer te weten over het verwijderen van een cursus.