Hoe verwijder ik mijn cursus permanent?

Als je een cursus eenmaal verwijdert wordt de cursus volledig verwijderd uit je account van de instelling en is deze niet meer te bekijken door jou, voorgaande studenten of de accountbeheerder. Wij adviseren om cursussen niet te verwijderen, vooral niet wanneer een cursus inhoud en studenteninformatie bevat, omdat je deze informatie later mogelijk nog nodig hebt.

Als je de cursus alleen maar wilt verwijderen uit Cursussen & Groepen in de algemene navigatie, kun je de einddatum van de cursus veranderen, of als je daar toestemming voor hebt je cursus afsluiten.

Opmerkingen:

  • Voordat je je cursus verwijdert moet je ervoor zorgen dat je het ID-nummer van de cursus opschrijft. Beheerders kunnen een verwijderde cursus herstellen als ze het ID-nummer van de cursus hebben. Je kunt dit nummer vinden aan het einde van de curus-URL (bijv. canvas.instructure.com/courses/XXXXXX).
  • Het verwijderen van een cursus is afhankelijk van je toestemming. Je hebt mogelijkerwijs geen toestemming om je cursus te verwijderen.

Open instellingen

Open instellingen

Klik in de cursusnavigatie op de link Instellingen (Settings).

Verwijder de cursus

Verwijder de cursus

Klik op de knop Verwijder deze cursus permanent (Permanently Delete this Course).

Let op: het verwijderen van een cursus is afhankelijk van de toestemming ingesteld door je beheerder. Als je deze knop niet ziet dan heb je geen toestemming om je cursus te verwijderen.

Verwijder cursus

Verwijder cursus

Klik op de knop Verwijder cursus (Delete Course) om de cursus permanent te verwijderen.

Let op: zorg ervoor dat je voordat je je cursus verwijdert het ID-nummer van de cursus opschrijft. Beheerders kunnen een verwijderde cursus herstellen als ze het ID-nummer van de cursus hebben. Je kunt dit nummer vinden aan het einde van de curus-URL (bijv. canvas.instructure.com/courses/XXXXXX).

Bekijk bevestiging

Bekijk bevestiging

Er verschijnt een bericht bovenaan je scherm dat het verwijderen van de cursus bevestigt.